Ballkani i goditur me përmbytjet më të rënda të shekullit

Shkollat kanë mbyllur dyert, qindra njerëz janë evakuuar nga shtëpitë e tyre dhe me mijëra kanë mbetur pa rrymë. Kjo është gjendja të cilën një pjesë e Ballkanit po e përjeton sot, duke i parë përmbytjet më të rënda të shekullit.

Lajme

16/05/2014 12:44

Disa persona kanë vdekur, dy të tjerë janë zhdukur dhe mijëra të tjerë kanë qenë në pritje të evakuimit të enjten në qytetin komplet të izoluar nga përmbytjet më të rënda në më shumë se një shekull në Ballkan.

Në Kroaci era e fortë i ka çrrënjosur pemët, ndërsa reshjet kanë shënuar rënie rekord në veri të vendit.

Në Serbi një njeri ka vdekur dhe dy persona janë zhdukur, ndërsa qindra banorë janë evakuuar si pasojë e rrënimit të rrugëve dhe shtëpive.

Rreth 100 mijë shtëpi kanë mbetur pa energji në të gjithë Serbinë dhe janë mbyllur 400 shkolla.

Ushtria dhe të gjitha shërbimet emergjente janë mobilizuar për t’i ardhur në ndihmë banorëve. (Al Jazeera)