Çfarë ndodh me trupin kur vishni taka?

Këtu mund t’i lexoni të dhëna që tregojnë se çfarë efekti ka në trupin tuaj, kur mbathni taka dhe pse nuk do të donit t’i vishni më. Këmbët: Normalisht këmbët tuaja vrapojnë gjithandej. Pesha që keni bën që të keni dhimbje në këmbë. Dhe, gjatë gjithë kohës, e dëgjoni veten duke u ankuar. Sa më…

Lifestyle

01/11/2013 12:22

Këtu mund t’i lexoni të dhëna që tregojnë se çfarë efekti ka në trupin tuaj, kur mbathni taka dhe pse nuk do të donit t’i vishni më.

Këmbët: Normalisht këmbët tuaja vrapojnë gjithandej. Pesha që keni bën që të keni dhimbje në këmbë. Dhe, gjatë gjithë kohës, e dëgjoni veten duke u ankuar. Sa më të mëdha janë taket, aq më e madhe është dhimbja. Një studim thotë  se taka deri në 4 centimetra mund t’i bëjë presion këmbës në pjesën e përparme.

Nyejt: Duke mbathur taka, detyroni këmbët tuaja që të përkulën përpara, një lëvizje që do të kufizojë qarkullimin e gjakut  në gjymtyrë. Nëse jeni nga ata persona që shumë vite përdorni takat, mos u çuditni kur fillojnë ta shfaqen venat në këmbë.

Gjunjët: Një tjetër absurditet, gjuri është përbashkimi më i madh në trupin tuaj. Takat mund të japin stres shtesë në anët e brendshme të gjunjëve.

Kurrizi: Në mënyrë që të silleni në taka, shpina juaj ka nevojë që të ndikojnë në mënyrë jo natyrale. Një proces që thekson muskujt e shpinës.

Pavarësisht pjesëve të tjera të trupit, shpina juaj duhet të pushojë më së shumti. Nëse mbathni taka të larta për një ditë, mos i merrni parasysh të rrafshëtat ditën tjetër. Mos ecni me taka më shumë se disa orë në ditë.