Gjykata Speciale refuzon edhe një kërkesë të avokatit të Thaçit

Nicolas Guillou, gjykatësi i procedurës paraprake në Gjykatën Speciale, ka refuzuar mocionin e mbrojtjes së presidentit Thaçit për mundësi hetimore për dëshmitarët ndërkombëtarë, pasi kishte vlerësuar se dëshmitë e tyre janë të rëndësishme për çështjen. Steve Bennet, Wesley Clark, Jock Dovey, Michael Durkee, Daan W. Everts, Bernard Kouchner, Wiilliam Walker dhe një diplomat tjetër që…

Lajme

29/11/2022 15:07

Nicolas Guillou, gjykatësi i procedurës paraprake në Gjykatën Speciale, ka refuzuar mocionin e mbrojtjes së presidentit Thaçit për mundësi hetimore për dëshmitarët ndërkombëtarë, pasi kishte vlerësuar se dëshmitë e tyre janë të rëndësishme për çështjen.

Steve Bennet, Wesley Clark, Jock Dovey, Michael Durkee, Daan W. Everts, Bernard Kouchner, Wiilliam Walker dhe një diplomat tjetër që i është redaktuar emri, janë dëshmitarët për të cilët mbrojtja e ish-presidentit Thaçi kërkoi mundësi hetimore unike.

Në këtë mënyrë, gjykatësi paraprak gjen se Mbrojtja Thaçi nuk ka mbështetur kërkesën e saj për një mundësi unike hetimi dhe refuzon kërkesën për Masën e Parë. Më 28 tetor 2022, mbrojtja e Thaçit paraqiti një mocion që justifikonte nevojën për masat e kërkuara, për tetë dëshmitarë në kontekstin e një mundësie unike hetuese.

Vendimi i plotë i Dhomave të Specializuara: