Jeta pas Letërsisë

Shkrimtari i famshëm Philip Roth nuk e ka ndërmend t’i kthehet shkrimit. Në moshën 80 vjeçare ai ka zbuluar se mund të jetosh edhe pa letërsi. Dhe të jesh i lumtur.

ShowBiz

02/02/2014 21:00

Philip Roth është një pensionist i lumtur. Shumë i lumtur.

Fituesi i Çmimeve Pulitzer dhe Man Booker International, si dhe kandidati i përvitshëm për Çmimin Nobel, e ka përsëritur qëndrimin e tij se më nuk do të shkruajë.

“Që nga viti 2009 nuk kam shkruar asgjë”.

“Nuk kam dëshirë të shkruaj letërsi”.

“E kam bërë atë që e kam bërë dhe ka marrë fund”.

“Jeta është më e madhe sesa shkrimi dhe publikimi i letërsisë”.

“Është një botë krejtësisht tjetër. Jam i fascinuar me zbulimin e saj së voni”.

“Notoj, shikoj bejsboll, e observoj natyrën, shikoj filma, dëgjoj muzikë, ushqehem mirë dhe takohem me miq”.

A.M.