Kjo është shqiptarja që fitoi ulëse në Parlamentin Evropian

0:06 | 27 Maj 2019

Arba Kokalari, shqiptarja e cila jeton në Suedi, fiton ulëse në Parlamentin Evropian.

Kanë filluar të dalin rezultatet perliminare të zgjedhje në Parlamentin Evropian, në të cilat zgjedhje, Arba Kokalari, shqiptare e cila jeton në Stockholm të Suedisë ka fituar një ulëse në Parlamentin Evropian.

Lajmin e ka bërë të ditur, Astrit Gashi i cili vepron në Suedi, duke thënë se Alba Kokalari ka siguruar një vend në parlamentin evropian duke u bërë deputetja e parë me rrënjë shqiptare.

Sipas tij, partia e Arbës, Partia e Moderuar, ka fituar 17.6 % me të cilin rezultat kjo parti fiton 4 ulës.

Shkrimi i tij i plotë:

Ekskluzive – Arba Kokallari fiton nje vend ne Parlamentin e Europes

Para disa minutave u publikuan rezultatet pleliminare te zgjedhjeve ne Suedi per parlamentin europian. Arba Kokallari pas nje fushate fantastike pushtoi Suedine.

Ajo tani ka siguruar nje vend ne parlamentin europian duke u bere deputetja e pare me rrenje shqiptare sipas rezultateve preliminare.

Partia e Arbes ka fituar 17.6 % me te cilin rezultat ju garanton 4 deputet.

Arba Kokallari u lind ne Tirane me 27 nentor 1986. Ajo ishte mjafte aktive ne partine moderate ku udheheqi me rinine dhe departamentin e kultures ne qytetin e Stokholmit.

Urime Arba , gezuar shqiptare kudo ku nodheni.