Kreu i opozitës franceze: Veto hapjes së negociatave me Shqipërinë

23:55 | 17 Maj 2019

Kreu i republikanëve në Francë, Laurent Wauquiez ka paralajmëruar se nuk do të lejojë hapjen e negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë.

Në një bisedë televizive, Wauquiez ka kërkuar që Franca të vendosë veton, pasi e konsideron Shqipërinë një vend me nivel të lartë korrupsioni.

“Presidenti i Republikës ka propozuar hyrjen e Shqipërisë, por unë mendoj se do të ishte një gabim i madh pasi është një shtet që shquhet për korrupsion. Nëse në qershor vendoset që negociatat të hapen, atëherë ne do të kundërshtojmë me veton tonë”, ka deklaruar Wauquiez.

Kreu i partisë më të madhe të opozitës franceze, pjesë e të cilës ka qenë dikur edhe ish-presidenti Nikolas Sarkozi, është shprehur kundër edhe zgjerimit të BE-së në tërësi, duke marrë si shembull realitetet e ndryshme mes vendeve të Perëndimit dhe atyre të Lindjes që janë pjesë e Unionit.

“Realiteti është se standardet e jetesës, sistemet ekonomike dhe ato sociale janë aq të ndryshme, saqë nuk jemi në gjendje të harmonizohemi”, ka deklaruar Wauquiez. /ABC News Albania 24/7