LAJMI I FUNDIT, Policia: Zyrat e Komisionit Komunal të Zgjedhjeve në veri u demoluan

Policia e Kosovës ka konfirmuar se në veri të Kosovës sot kur po asistonin zyrtarët e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve në përgatitjen e mbajtjes së zgjedhjeve lokale në veri janë përballur me disa incidente. PK ka njoftuar se dyshohet për shpërthime dhe shkrepje armësh, derisa kanë njoftuar se zyrat e komisionit komunal zgjedhor janë demoluar.…

Lajme

06/12/2022 16:57

Policia e Kosovës ka konfirmuar se në veri të Kosovës sot kur po asistonin zyrtarët e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve në përgatitjen e mbajtjes së zgjedhjeve lokale në veri janë përballur me disa incidente.

PK ka njoftuar se dyshohet për shpërthime dhe shkrepje armësh, derisa kanë njoftuar se zyrat e komisionit komunal zgjedhor janë demoluar.

“Në orët e para të pasdites së sotme, në disa zona të Zubin Potok-ut dhe Mitrovicës Veri janë regjistruar disa incidente (dyshohet shkrepje armësh e shpërthime), por deri në këto momente nuk janë raportuar lëndime nga këto incidente, përderisa raportohet se protestuesit kanë demoluar zyrat e komisionit komunal zgjedhor.”, thuhet në komunikatë.

Komunikata e plotë:

KOMUNIKATË PËR MEDIA
Prishtinë, më 6 dhjetor 2022
Policia e Kosovës, sipas detyrës zyrtare dhe autorizimeve ligjore, në vazhdimësi po angazhohet në ofrimin e sigurisë, ruajtjen e rendit dhe qetësisë publike si dhe ndërmarrjen e masave policore komfor situatës dhe zhvillimeve në gjithë vendin, përfshirë zhvillimet në Veri të Mitrovicës.
Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), bazuar në Kushtetutën dhe ligjet e vendit, duke u bazuar edhe në bashkëpunimin ndërinstitucional i ka bërë kërkesë Policisë së Kosovës për asistencë rreth përgatitjeve për mbajtjen e zgjedhjeve lokale në komunat në veri të vendit.
Me këtë rast, Policia e Kosovës njofton opinionin publik në lidhje me zhvillimet e sigurisë në veri të vendit se, sot më datë 6 dhjetor 2022, në komunat Zubin Potok dhe Mitrovicë Veri, Njësitë policore të rendit publik kanë shoqëruar zyrtarët e Komisionit Komunal zgjedhor në zyrat e komisionit komunal zgjedhor, të cilat ndodhen në komunat Zubin Potok e Mitrovicë Veri me qellim të kryerjes së detyrave dhe kompetencave të tyre ligjore.
Në orët e para të pasdites së sotme, në disa zona të Zubin Potok-ut dhe Mitrovicës Veri janë regjistruar disa incidente (dyshohet shkrepje armësh e shpërthime), por deri në këto momente nuk janë raportuar lëndime nga këto incidente, përderisa raportohet se protestuesit kanë demoluar zyrat e komisionit komunal zgjedhor.
Policia e Kosovës në vazhdimësi përcjellë dhe vlerëson situatën e sigurisë në vend dhe ndërmerr masa të nevojshme për zbatimin e ligjit dhe vendimeve të autoriteteve shtetërore të Kosovës.