Një tjetër punëtor i vdekur në Katar: Ndërroi jetë gjatë fazës së grupeve

Një tjetër punëtor i vdekur në Kupën e Botës. Sipas Athletic, një burrë nga Filipinet, i cili kishte emigruar në Katar për të punuar në infrastrukturën për Kupën e Botës, vdiq në një aksident pune. Burri fatkeq, me origjinë nga Filipinet, po bënte disa punime riparimi në dritat e parkingut të hotelit të përdorur nga…

Sport

07/12/2022 20:33

Një tjetër punëtor i vdekur në Kupën e Botës. Sipas Athletic, një burrë nga Filipinet, i cili kishte emigruar në Katar për të punuar në infrastrukturën për Kupën e Botës, vdiq në një aksident pune.

Burri fatkeq, me origjinë nga Filipinet, po bënte disa punime riparimi në dritat e parkingut të hotelit të përdorur nga misioni i Arabisë Saudite si qendër stërvitore, por pësoi një rënie të keqe dhe plagosi për vdekje në kokë.

Kujtohet se një artikull i Guardian në shkurt 2021 thoshte se më shumë se 6500 punëtorë, shumica e tyre emigrantë, kishin humbur jetën në projektet e infrastrukturës.të cilat u mbajtën në Katar gjatë gjithë muajve të mëparshëm.

Masat e papërshtatshme të sigurisë, nevoja për dorëzim të shpejtë të projekteve dhe kushtet çnjerëzore të punës kanë rezultuar në mbajtjen e Kupës së Botës në Katar të lyer me gjakun e njerëzve që udhëtuan në vend për të mbështetur familjet e tyre në shtëpi. /G.D abcnews.al/