Presidenti i Këshillit Evropian nga Tirana: Moment emocionues, Evropa më e begatë me Ballkanin Perëndimor brenda

Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel u shpreh se samiti i sotëm në Tiranë është një shenjë e afërsisë së Europës me rajonin. Gjatë mbërritjes së tij në Tiranë, ku u prit nga kryeministri Rama, Michel tha për gazetarët se është i bindur se e ardhmja do të jetë më e sigurt nëse Ballkani Perëndimor…

Lajme

06/12/2022 10:02

Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel u shpreh se samiti i sotëm në Tiranë është një shenjë e afërsisë së Europës me rajonin.

Gjatë mbërritjes së tij në Tiranë, ku u prit nga kryeministri Rama, Michel tha për gazetarët se është i bindur se e ardhmja do të jetë më e sigurt nëse Ballkani Perëndimor integrohet në BE.

Michel: Një takim i rëndësishëm, takim simbolik. Jam i bindur, e ardhmja e fëmijëve tanë do të jetë më e sigurt me Ballkanin Perëndimor brena BE-së. Sot nënshkruajmë marrëveshjen për tarifat roamning. Është moment i rëndësishëm, është emocionuese që këtu në rajon kemi këtë takim. Më e sigurt dhe më e begatë me BP në Europë.