Punimet në rrjet, këto zona do të mbesin pa rrymë

KEDS ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve në vijim do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit. Ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet, shkruan lajmi.net. Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS, ndërsa janë të domosdoshme për siguri…

Lajme

07/02/2023 16:38

KEDS ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve në vijim do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet, shkruan lajmi.net.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

08.02.2023

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shtëpia e kulturës (kodi: 15018003) prej orës 10:00 deri në orën 12:00

Vendet: Qendra e Fushë-Kosovës, rr. Metush Krasniqi, rr. Hashim Hajdini, rr. e Llapit, Banesat e Hekurudhës.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri- verifikimi i kabllove për lidhëse.

2.

TS 35/10 kV Fushë-Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mulliri- (kodi: 10012012) prej orës 10:00 deri në orën 12:00

Vendet: Mulliri Fushë-Kosovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri – verifikimi i kabllove për lidhëse.

3.

TS 35/10 kV Fushë-Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hekurudhat e Kosovës (kodi: 15018013) prej orës 10:00 deri në orën 12:00

Vendet: Hekurudhat e Kosovës Fushë-Kosovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri – verifikimi i kabllove për lidhëse.

4.

TS 35/10 kV Fushë-Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bardh i Madh (kodi: 15018018) prej orës 10:00 deri në orën 12:00

Vendet: Lagjja 28, pjesa e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhi i Madh.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri – verifikimi i kabllove për lidhëse.

09.02.2023

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prizren

1.

NS 35/10 kV Prizreni III

Nga Dalja 10 kV Çlirimi i Popullit do të ndërprehet:

TS 10/0.4kV TS Shtëpia e Kulturës (kodi: 30032013004) nga ora 07:00 deri ora 13:00

Vendet: Shtëpia e Kulturës, Teatri i Prizrenit, një pjesë te rr. Adem Jashari, një pjesë te rr.Mbreti Zog.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, krasitja e drunjëve dekorativ në rr. Adem Jashari nga kompania “EKOREGJIONI”.

Ferizaj

1.

TS 35/10 kV Ferizaj 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gaçka (kodi: 40042002) prej ores 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: fshatrat: Bajnicë, Burnik, Gaçkë, Gaçkë e Epërme, Gërlicë, Gërlicë e Epërme, Gjelbin, Greme (një pjesë), Izhancë, Koshtanë, Semajë dhe Varosh (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, eliminimi i pikës së nxehtë në ardhjen 35[kV].

2.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Jezerci (kodi: 40042003) prej orës 11:00 deri 13:00

Vendet: rrugët: Elbasanit, Gjergj Fishta, Muharrem Shemsedini (një pjesë), Murat Murati (një pjesë), Naim Beka, Prekazit, Sefedin Firza (një pjesë), Xhevat Sojeva (një pjesë) dhe Zef Jubani (një pjesë); fshatrat: Balaj, Jezerc, Manastirc, Neredime dhe Neredime e Naltë dhe e Ulët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, eliminimi i pikës së nxehtë në ardhjen 35[kV].

3.

TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Doganaj (kodi: 40042004) prej ores 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: Doganaj, Dubravë, Pleshinë, Pleshinë e Eperme dhe e Poshtëme, Zaskok dhe një pjesë e rrugëve Naim Beka dhe Ilirias.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, eliminimi i pikës së nxehtë në ardhjen 35[kV].

4.

TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Gjon Sereqi (kodi: 40042037) prej ores 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: nj pjesë te rr.Hysen Tërpeza, një pjesë te rr.Remzi Hoxha, një pjesë te rr.Halim Spanca, një pjesë te rr.Ali Pashe Tepelena dhe një pjesë te rr.Gjon Sereqi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, eliminimi i pikës së nxehtë në ardhjen 35[kV].

09.02.2023

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Beci (kodi: 80080010) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunari, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq dhe rr. Mark Malota (një pjesë).

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave të tensionit të mesëm, demontimi i konzollave të vjetra, demontimi i izolatorëve të vjetër, montimi i konzollave të reja, montimi i izolatorëve të rinj.

09.02.2023

Punime nga pala e tretë

Prizren

1.

Nga NS 35/10 [kV] Prizreni IV do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bajram Curri (kodi: 30033008 ) nga ora 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: rrugët: Kukësi, Xhevat Berisha, Sali Bytyqi, Mbreti Pleurat, Bajram Curri, Wiliam Walker; afariste: “Afioni”, Etem-Trade”, “EULEX”, “Kuk-Komerc”, “Sharri Beton” dhe “Sharri Pllast”.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike. /Lajmi.net/